Fraktal satser i Trondheim

Fraktal er glade for å kunngjøre at vi nå styrker vår tilstedeværelse i Midt-Norge ved å opprette en ny avdeling i teknologihovedstaden, Trondheim. Dette er et strategisk trekk for å komme tettere på våre kunder i regionen og nordover, samt bygge et sterkere Fraktal-team ved å tiltrekke oss flere dyktige folk og styrke vårt fagmiljø.

Fotograf: Ane Lill Nerbøvik

Trond Erik Bones, en erfaren teknologisk spesialist, vil lede vår satsing i Trondheim som avdelingsleder. Med en imponerende bakgrunn innen telematikk, digital transformasjon og virksomhetsarkitektur, er han godt rustet til å lede vår nye avdeling i Trondheim fra 1. september. Med Trond Erik i spissen utvider vi vår tilstedeværelse og styrker vårt faglige miljø innen datadrevne løsninger.

Bilde av en elv i Trondheim med en bro over og byen på begge sider
Hvorfor Trondheim?

“Vi har mange kunder i Midt-Norge og nordover, og det er viktig for oss å ha kompetanse og kapasitet nærmere våre kunder. Det blir en veldig bra start med Trond Erik, og så vil vi bruke de neste månedene til å rekruttere inn flere dyktige konsulenter. Trondheim-teamet vil få mye støtte fra våre andre avdelinger i Sandnes og Oslo, noe som vil være til fordel for våre kunder”, sier en fornøyd daglig leder, Siv Sødal.

Skaper verdi av data

Siden starten i 2014 har vi i Fraktal stått støtt med vår filosofi om å hjelpe virksomheter med å skape verdi av data. Med Trond Eriks innsikt og erfaring har vi store forventninger fremover, spesielt med hans dedikasjon til å sette menneskene i fokus.

 Jeg er drevet av å kunne endre hverdagen til de som bruker systemene jeg er med på å utvikle. IT-systemer er meningsløse uten menneskene som bruker dem 

En bro mellom virksomhet og teknologi

Trond Erik er ikke fremmed for utfordringene som følger med digitalisering. Hans reise startet med telematikk-utdanning fra Forsvaret og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Etter 16 år som yrkesmilitær, hvor han fokuserte på kommunikasjonsnettverk og nettverkstjenester, skiftet han kurs og trådte inn i IT-konsulentverdenen.

I sin fartstid som konsulent har han vært en nøkkelspiller i store digitaliseringsprosjekter for kjente aktører som SINTEF, Helse Midt-Norge og Enova. Trond Erik beskriver sin kompetanse som tredelt: dyktighet som virksomhetsarkitekt og løsningsrådgiver, en lidenskap for dataanalyse, og erfaring som prosjektleder i store teknologiprosjekter.

 

Samarbeid med Abilator

Trond Erik kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Abilator og slik ble vi kjent med et sterkt fagmiljø innen digital strategi og organisasjonsutvikling.  Sammen representerer vi en kraftfull kombinasjon av teknologisk dyktighet og menneskelig innsikt.

Vår felles filosofi er tydelig: å forstå og tilpasse seg de stadig skiftende kravene til det digitale landskapet, samtidig som man holder mennesker i kjernen av alle løsninger. Trond Erik, som nå er en del av Fraktal, vil utvilsomt være broen som styrker dette samarbeidet, gitt hans solide bakgrunn og forståelse av både teknologi og forretning. Gjennom dette samarbeidet vil vi være i stand til å tilby en helhetlig tilnærming, fra å formulere strategiske visjoner til den praktiske implementeringen av teknologiske løsninger.

Stian Bakke, gründer og ansvarlig for teknologi og forretningsutvikling i Fraktal, ser frem til oppstarten i Trondheim.

«Vi har ønsket å etablere oss i ny by en god stund nå. Både for å komme nærmere kundene men også for å få flere muligheter til å rekruttere dataglade mennesker inn til et fantastisk miljø. Med Trond Erik fant vi ut at dette var en veldig god match og vi gleder oss til å sette alle kluter til sammen med han og andre i Trondheim fremover» forteller han, og gleder seg over at Fraktal nå tar en solid posisjon som nasjonal aktør med avdelinger i Oslo, Sandnes og Trondheim.