Fraktalvotten

En av våre ansatte har laget en egen strikkeoppskrift for Fraktalvotter. Det syns vi er veldig kult, og vil gjerne dele den med dere slik at det kan bli produsert opp Fraktlavotter i de mange hjem. Lykke til med strikkingen, så håper vi at Fraktal varmer deg litt på fingrene i vinter.

Oppskrift av Pernille Monstad Røberg

Garn: Rauma 3-tråds

Garnalternativer: Rauma Mitu, Sandnes Merionull, Sandnes Peer Gynt, Sandnes Smart

Farge 1: Natur 100g

Farge 2: Svart 100g

Farge 3: Orange 50g

Veil. pinnenummer: Korte strømpepinner 2½ og 3

Rutger van der Stap ble heldig vinner av et par Fraktalvotter i adventskalenderen på kontoret

Oppskrift

Venstre vott: Legg opp på 48 m p nr 2½ med farge 1. Strikk vrangbord 2 r, 2 vr til arbeidet måler 9 cm. Skift til p nr 3 og strikk 1 omg r med farge 1. Strikk mønster etter diagrammet og øk til tommel. Ved X i diagrammet settes 11 m til tommel på en tråd. På neste omg legg opp 11 m over tommelhullet. Strikk videre og fell som diagrammet viser.

Fell slik: I begynnelsen av 1. og 3. pinne: Ta 1 m løst av, strikk 1 m r, trekk den løse m over. I slutten av 2. og 4.pinne: Strikk 2 m r sammen. Fell til det er 8 m igjen. Trekktråden gjennom m og fest godt

Tommel: Ta m fra tråden over på p nr 3. Plukk opp 11 m på undersiden av tommelen og 2 m i hver side, til sammen 26 m. Strikk mønster og fell som diagrammet viser. Trekk tråden gjennom m og fest godt.

Høyre vott: Mønsterdiagrammet for venstre vott speilvendes.