Til Wales for ny kunnskap

Fraktal skal ut på tur igjen! Denne gangen til Wales, og til SQLBits, Europas største dataplattformkonferanse i regi av selveste Microsoft.

– Alle i selskapet er invitert med på tur, forteller Daglig leder Siv Sødal i Fraktal som ser frem til å tilbringe tid sammen med Fraktal-teamet i vakre Wales, og til dager fulle av påfyll og inspirasjon, både faglig og sosialt.

-Vi vet av erfaring at det å bli oppdatert på alt nytt og spennende som skjer innenfor våre fagfelt, og å få styrket vår kompetanse individuelt og som selskap har en veldig høy verdi.

Gode tradisjoner kommet for å bli

Tradisjonen med å reise på Microsoftkonferanser begynte i 2017. Først til Oslo, London, så Reykjavik, og Lillehammer der Fraktal deltok digitalt. Konferansen med over 300 økter er fordelt på fem dager. Her får deltakerne lære om de siste utviklingene og løsningene fra menneskene som står bak Microsoftproduktene konsulentene i Fraktal jobber med hver dag. Det er ikke rart at dette er et prioritert arrangement.

– Dette er noe alle prioriterer, mest på grunn av interessen for nytt og verdifullt faglig påfyll, men også fordi vi alltid finner på mange artige sosiale aktiviteter på disse turene. Som for eksempel rebusløpet som vi arrangerer på slutten av konferansen, det har blitt en tradisjon, forteller Siv som også er et utpreget konkurranse-menneske. –Teambuildingen, kombinasjonen av det faglige og det sosiale gjør oss sterkere som team, og derfor er det helt gull for kulturen vår.

Etter SQLBits-konferansen sitter Fraktal alltid igjen med ny kunnskap og inspirasjon som gis videre til kundene. De fleste konsulentene har ansvar for kundeleveranser og derfor er det viktig at alle som kan bli med på tur, blir med, slik at alle får den samme læringen og inspirasjonen. Til syvende og sist tror jeg dette gjør oss til enda bedre rådgivere og utviklere som kundene våre verdsetter, mener Sødal.

Nils Egil Lie gleder seg til tur

Klare for orakler, britisk historie og sosiale dager

– Dette er den største happeningen rundt Microsoft-tech i Europa, og det at konferansen er i Wales er en kjempebonus, for dit har jeg alltid hatt lyst til å dra! sier dataingeniør Nils Egil Lie fra kontoret i Sandnes.

Dataingeniør Carl Ambrosius Blomsø på Fornebu gleder seg også, ikke minst til å få et innblikk i Microsofts rivende utvikling: – Det kommer mye kjekt, både faglig og sosialt, ut av dette, og særlig ser jeg frem til å høre fra Oraklene i tech-verdenen!

Carl gleder seg spesielt til å bli kjent med nye kolleger vest for Hardangervidda. – Det blir jo noe av det aller viktigste, anledningen til å få prate med og bli bedre kjent med de jeg jobber sammen med.

Disse turene med er virkelig årets høydepunkt, og for meg som simpelthen elsker SQL, gir disse dagene skikkelig passion for faget mitt. At vi får tid til felles middager sammen og litt fritid i Wales er selvfølgelig også en kjempebonus, sier dataanalytiker Ann Iren Seitzberg