seniori Fraktal

 

Erfarne modige ansatte

Å ha seniorer som en del av staben er rett og slett gull verdt, og helt nødvendig. Seniorene har lært av egne og andres feil, de er trygge på faget og på hverandre og har erfaringen fra ulike bransjer. Gull verdt med andre ord.

Thommas Tvedten Andersen og Terje Fjeldstad har jobbet med IT nesten hele sin yrkeskarriere, på ulike steder, i bedrifter av ulike størrelser, og i ulike roller, som til sammen gjør at de nå anses som en viktig ressurs i Fraktal.

De er blant Fraktals mange ansikter utad, de som skaper tillit hos kundene, som har tyngden og erfaringen. Og denne benytter de helt konkret til å hjelpe.

– Vi ønsker å være med kunden på veien til å bli en datadrevet bedrift. Etter hvert som kunden har god kontroll og at oversikten bidrar til verdiskaping, blir vi mer som en rådgiver, forklarer Fjeldstad som synes det fungerer godt.

Styrken er allsidigheten
– Det å være menneskekjenner og i tillegg ha erfaring med ulike bransjer er veldig nyttig. For oss som jobber med IT i hverdagen kan det være lett å gå all in på teknologi, men til syvende og sist handler det uansett om folk, på ett eller annet vis, sier Terje Fjeldstad, sørlendingen som endte opp med økonomi – og administrasjonsstudier i Stavanger, IT-ledelse og forretningsutvikling. Etter endt diplomoppgave ventet jobb som mobilselger på Telehuset og så Profitbase hvor Terje ble i 12 år.

Thommas og Terje representerer et IT-selskap i vekst. Et IT-selskap med mer enn hundre kunder innenfor en rekke krevende forretningsområder. Bank, finans, energi med mer. De to kontorene i Sandnes og på Fornebu skal snart bli til tre.

 Når man jobber med mye forskjellig, får man et bredt spekter. I tillegg får man mer direkte kontakt med kunden, og et større ansvar. Jeg verdsetter alle delene av jobben 

Startet sin karriere i Sauda-industrien
Som ekte Saudabu startet han yrkeskarrieren sin i industrien innerst i fjorden. Han utdannet seg til elektriker og senere automatiker og fikk anledning til å dykke inn i problemstillinger, noe han likte godt. Deretter ble det BI og web-utviklingsstudier på NITH som det het den gang.

– Min første jobb var hos Relacom der jeg ble i 12 år og bygde mye av min kompetanse. Hovedsakelig alene, internt med systemene til Relacom. Derfor var det ekstra positivt da jeg kom hit, og fikk et IT-miljø, sier Thommas og ler.

Tvedten Andersen er i dag fagansvarlig for Power BI i Fraktal, i tillegg til å jobbe med database og scripting, modellering, rapportutvikling og prosjektledelse.

Senior ansatt

Det vi egentlig jobber med
Med årene innser Terje og Thommas stadig oftere hvor mye av jobben deres som egentlig handler om å sette seg inn i kundens behov. Og hvor viktig det er å være tett på.

– Det vi egentlig jobber med, er å forstå og sette oss inn i den enkelte bransje – og definere hva som er viktig for dem. Denne forretningsforståelsen er kjempeviktig, og burde vært en del av utdannelsen, sier Fjeldstad.

 

Og her er vi inne på et område som engasjerer de to seniorene, for kunne de gitt noen råd til de som legger opp utdannelsesløpet til unge IT-interesserte studenter så ville de sagt følgende;

– La studentene få arbeidspraksis parallelt med teorien. Kunnskap i praksis rett og slett. Det vil gi studentene et mye mer relevant bilde av hva slags jobb man er på vei mot. Og så er det viktig med god drive, sier de to – som selv har erfart mange feil på veien – og lært av dem.

 Våre konsulenter elsker når kundene  blir glade og tilfreds og drar nytte av systemet. Det er vår yrkesstolthet