Ansatte hele kameratgjengen

Ansatte tre kamerater

Stian og Anders ble interessert i Fraktal fordi Lars skrøt sånn av jobben sin. Det resulterte i tre fornøyde gutter og en godt tilfreds sjef.

– Dette er ikke et rent programerings-firma, men et sammensurium av folk, økonomi og datautdannede folk, det er gull, uttaler Lars Kartevoll som er så heldig å få jobbe med to av de kjekkeste personene han kjenner.

I 2018 skulle den nyutdannede dataingeniøren Lars egentlig ha dratt som utvekslingselev til Sør-Korea, men svaret lot vente på seg og i påvente av dette søkte han en stilling som lå på alumni.no, et faglig data-nettverk. Mens han ventet på svar fra både jobbsøknaden og utvekslingssøknaden, gikk det plutselig fort, og en ansettelse var i boks.

Gode referanser begge veier
Hvis én flink ansatt anbefaler en ledig stilling i samme selskap som han jobber i, til begge sine flinke kamerater, er det mye som kan tyde på at det er et godt valg, både for selskapet og for kompisene. Denne historien bekrefter dette.

– Det er kameraten vår fra studietiden, Lars Kartevoll som skal ha æren for at vi alle tre jobber her, sier Stian Seglem Bjåland som fikk denne beskjeden av kompisen; «Psst, ledig stilling her nå, – den bør du sjekke ut». Som sagt så gjort.

De har kjent hverandre i 10 år, fra den dagen de begge stod på bussholdeplassen ved Universitetet i Stavanger og klaget på bussen som var for sein. Så fant de ut at de var to blant 120 studenter på det samme faget, petroleumsteknologi og kjennskapet var etablert.

Ansatte tre kamerater

Forskjellen på stort og lite data-selskap
I et stort firma hadde vi vel blitt plassert i kjelleren, sier Lars og ler. – Men her sitter vi, tre dataingeniører på eget kontor. Ingen av oss er spesielt glad i åpent landskap, nemlig, så dette er perfekt. I kontorene på Forus kommer latterkulene tett, for humoren deler de og den deles raust, det samme gjør de med interessen for koding, tall, systemer – data rett og slett. Det er liten tvil om at disse tre karene har stor glede av jobben sin – og hverandre!

De er fornøyd med allsidigheten og ser både fordeler og av og til ulemper med å jobbe med mange ulike saker.

– For tiden går det mye i effektiv rapportering for bedrifter. Dette er et system som er godt utviklet her i Fraktal og som veldig mange kunder har investert i. Vi setter opp datavarehus, kobler dataene sammen i en logisk løsning og bygger rapporter på toppen, forklarer Anders og fryder seg over at han ikke jobber med alternativet, et hav av data og plotting i Excel.

– Vår jobb innebærer at vi må forholde oss til mange ulike regnskapssystem. Det er til tider krevende, og man sitter av og til litt alene med komplekse system, men så lærer man desto mer og derfor rekker aldri dagene å bli kjedelige, synes han.

Sosial «nerding»
Lindal hadde fagbrev i datateknologi og elektronikk fra videregående skole, før han begynte på UiS og tok forkurs ingeniør og deretter en bachelor i 2016, der han ble kjent med de andre to. Og da tipset fra Lars kom var Lindal rask på labben. Han kontaktet Siv Sødal som er daglig leder i Fraktal Norge, fikk avtalt et møte og ikke lenge etterpå var han gått fra å være bare kamerat til å bli kamerat og kollega.

Kriteriene for hva en jobb skal by på var nokså lik for de tre;

– Jeg var først og fremst på jakt etter en jobb å trives i. For meg er ikke lønn det viktigste. Det å være komfortabel og å ha en lønn jeg kan leve på betyr aller mest, sier Lindal.

Og mens han var kommet godt i gang med jobben på Forus, slet kompisen Stian med å lande mastergraden ved UiS.
–  Jeg ville ha den masteren, men etter tre kvart måned angret jeg på at jeg hadde begynt. Covid var på vei til å seile opp og motivasjonen var på vei ned. På det tidspunktet hadde jeg fortsatt to år foran meg, og null lyst – så kom korona…

– Lars sendte meg melding om at stilling skulle legges ut, og etter en gjennomarbeidet søknad og noen gode intervjurunder, begynte jeg. Og ble så utrolig godt tatt imot, forteller Stian begeistret, endelig ferdig med mastergraden. Da han innså at den første ilddåpen som ansatt handlet om å kartlegge API` er for LinkedIn, slo virkeligheten inn for fullt. Her var det bare å brette opp ermene og gå i gang!